Jun 15, 2011

Electorala Vestului Sălbatic / Film în 2D
Film în 2D... adică: Dorin/Dodon

Actori:
Dorin Chirtoacă – Tobey Maguire
Dodon – Jack Black
Rol episodic: Barmanul – Bruce Willis... numai barul lui (pentru asta i-am dat 100cvatriLimonade $)

                                                                      
                                                                         *****
Atunci când cineva spune că în Chișla Nouă din Vestul Sălbatic toate zilele sunt la fel... se înșeală a dracu' de amarnic. La noi numai duelurile electorale sunt constante, în rest – ziua de azi poate fi diferită de ieri dacă te încumeți să prinzi un glonț cu scăfârlia. 

Astăzi, însă, Chișla Nouă se cocea într-o zi toridă de vară. Infernul vi s-ar părea o plajă cu un motel all-inclus... Nooo, la noi e diferit. Aici inclus e numai ștrumeleagul bărbatului în fundul vreunei prostituate la sfârșit de zi, este inclusă numai posibilitatea să dai nas în nas cu ștreangul sau călăul și numai gloanțele sunt incluse în pistol, gata să-ți semneze adeverința de deces.

Drăcești timpuri!

Să-i spun că e o liniște de mormânt – nu pot, că urlau morții tânjind, doar de s-o vărsa măcar o picătură de sânge... singura vlagă pe acest pământ.

Barul astăzi era mai pustiu decât oricând. Doar un june își sorbea din whiskey la o masă mai retrasă. Era nepotul șerifului Mike Spike (Mihai Ghimpu n.r.). Își lustruia liniștit ochelarii... mama îi zicea mereu – Înainte de a trage primul glonț, să ai grijă să-ți ștergi ochelarii, că de nu, o mierlesc cei din jurul tău. Un strop de sudoare i se prelinse de pe vârful nasului chiar în paharul cu alcool. Junele, Dorian ChirTakeThat (Dorin Chirtoacă n.r.) nici nu observă și ingeră licoarea. Îi mai dădu un pic de tărie. Astăzi se decide – ia de coarne orășelul, sau îl va lua de coarne pe el Diablo. Dorian își făcu cruce... își pupă ochelarii și ieși din bar.

Era aproape miez de zi. Soarele parcă scuipa cu foc nu alta.

La celălalt capăt al ulicioarei Stefano el Grande i Santo (Ștefan cel Mare și Sfânt n.r.) se zări o siluetă a unui bărbat grăsuliu la ale lui. Silueta abia își târa trupul. Dar chiar și de la așa distanță Dorian îi desluși șireturile roz din jurul gâtului. Da, el era – El Dodonio (Igor Dodon n.r.)!

Jun 14, 2011

Revine deficitul. Din nou cu cupoane în rând la cupoane?

Un articol din categoria: Prea departe de Moldova!

China este cuprinsă de un lanț de evenimente care n-au cum să nu ne pună pe gânduri în cazul în care ne place să privim în viitor și să descoasem fel de fel de scenarii.

Faptul că atingem culmi care sunt departe de apogeul dezvoltării umane nu înseamnă că suntem de neatins de problemele... istorice, aș spune.

Recent am putut citi în presă analize ale situației economice din China, care e pe punctul de a exploda, astfel creând o criză economică mondială în 2012. Dacă zboară „capacul” economiei mondiale, atunci scursurile sunt inevitabile.

De trei zile deja au loc manifestații și proteste în mai multe orașe din China. Ia vezi cine s-a răsculat: clasa muncitoare. Da, da... ce-i care-ți confecționează hainele de „firmă” și o mare parte dintre gadget-urile de care nu poți să te desparți. Specialiștii admit un început de revoluție, fapt inedit în China, din care motiv se anunță o situație gravă.

Jun 13, 2011

Marasmul – orgasmul băbuțelor // VIDEO

Era joi... sau vineri (nu mai țin minte), pe la ora 8 dimineața. Holul spitalului gol; nici o țipenie de doctor, pacienți – nici atât. Eu, po blatu (vorba românului) deja stăteam tolănit pe scaunul de lângă ușa de cardiologie și așteptam să vină vraciul. Așa cum doamna întârzia, mai trăgeam și eu un pui de somn (în medie, câte 10 min). Dar parcă era chip... pe la 8.30 s-au așezat în fața mea 3 băbuțe, care au descoperit abia acum nedreptățile lumii.

Era și normal ca să se găsească o doamnă cu vreun neam doctor în spitalul în cauză și să treacă chiar înaintea domnișoarelor de 70-80 de ani. A împins-o păcatul...

Cât am așteptat (eu – să vină doctorul meu, băbuțele – să iasă femeia), am fost martor la dezvăluiri ȘOCANTE despre cum că spitalul e în mâinile mafioților, Moldova nu era așa pe timpuri și când ele (băbuțele) erau tinere – erau frumoase.

Peste vreo 10-15 min iese și „păcătoasa”. Atunci ea a fost aclamată și i s-a decernat ordinul de SCOAFĂ, iar mai apoi: Цапля... fiindcă purta pantaloni (simbol al păgânismului la femei).

Jun 9, 2011

Filat - Karabas Barabasul AIE // VIDEO

Materialul întreg pe Jurnal.md

Filat face aluzie la un oarecare Plahotniucăpușar, care ar dirija din interior. Sigur? Astăzi la o conferință de presă s-a văzut o altă situație. Filat Barabas i-a închis dintr-un "glonț" gura lui Ghimpu, iar așchiile l-au închis și pe Lupu.

Jun 8, 2011

George Friedman (Stratfor): AIE trebuie să se unească

"Moldova are de ales între 5 partide, cu cinci lideri – și riscul ca toți să fie înfrânți, sau un singur partid și un singur lider, care să înfrunte PCRM"

George Friedman, directorului de analiză geopolitică “Stratfor”, a fost solicitat de JurnalTV pentru a comenta situația politică din Chișinău, în urma alegerilor locale din 5 iunie:

Jun 6, 2011

DIAGNOZĂ – Sindromul Stockholm la moldoveni

De sărbători cântăm „Deșteaptă-te române”, iar la alegeri cântăm Veșnica pomenire Moldovei.

Luând în considerație aproximativele rezultate ale alegerilor de ieri, moldovenii au demonstrat ferm că „Democrația este libertatea de a ne alege dictatorii”.

Deja ajung să cred cu sinceritate că la noi în țară se trăiește foarte bine, fără nicio grijă, avem salarii imposibil de mari, un nivel de trai european etc. Iar de la atâta bine este și normal ca moldovenii să se plictisească și uite, ca să-și mai condimenteze un pic rutina, merg la alegeri și votează comuniștii... ca să avem și noi parte de un pic de senzații tari – să nu ne atrofiem moral.

Dacă ceva mai înainte aveam un deget arătător și nu știam asupra cui să-l îndrept, acum am găsit persoanele cu pricina, dar nu-mi ajung degete; spre exemplu – câte un deget pentru jumătate din chișinăuieni.

Sindromul Stockholm - descrie comportamentul unei victime răpite sau captive care, în timp, începe să simpatizeze cu răpitorul. Persoanele captive încep în a se identifica cu răpitorii, ca și un mecanism defensiv, din teama de violență. Sindromul poate fi atribuit și în cazul deținuților și gardienilor... și în cazul moldovenilor și comuniștilor.

Jun 1, 2011

Stalin către Maxim Braila - Расстрелять // VIDEO

Stalin pufnea din pipa sa, contemplând corpurile convulsive ale curvelor minore ce se tăvăleau pe pat. "Frumos" gândi Stalin... nu despre curve - despre tabloul lui Lenin deasupra patului. "Gustos" gândi Stalin... nu despre curve... nu despre Lenin - despre minunăția de tiutiun; I s-a spus că tabacul era unul exotic care, cum a spus Stalin mai târziu: "Îți dă aripi"... apropo, RedBull până acum îi plătesc drepturi de autor.

Scârțâind din toate încheieturile, Stalin se apropie de IBM-ul său, să intre pe Facebok sau Twitter, să mai vadă ce se întâmplă în lume. Intră pe pagina Moldovei și vede un share a unui spot electoral. Stalin îl vizionează, îl admiră... i se umezesc ochii (curvelor li se umezește altceva... gura - de pofte carnale). "Genial", de data aceasta rostește Stalin... nu despre curve... nu despre Lenin... nu despre tabac... (deși tabacul îi tare bun...)... genial îi candidatul din spot - Maxim Braila. Deși simțea pericolul unui concurent mult prea iscusit, Stalin nu putea totuși nega că Maximocika (cum îl alinta Stalin) sclipește de un talent și de niște aptitudini fără precedent.

Zuckerfrei cu 10 ouă și 1 kg de zahar în Albion, pe 4 iunie

De când tot spun să văd reprezentațiile autohtonilor noștri alde Teatrul Spălătorie și nu numai... dar cu așa succes - am să ajung să-i văd când oi avea clubul meu și ei își vor face performance-urile acolo și vor primi câte 10000 euro pe seară (atenționez - sunt foarte optimist!).

Oricum, iată că se organizează ceva destul de... dulce. Anume: Zuckerfrei în clubul Albion, pe 4 iunie. Info v-o fac CtrlC-CtrlV din eventul de pe Facebook: