Jan 28, 2011

Моя Laguta și „Минута Славы” în fața Guvernului; Чисто из технических интересов

După calendar era ziua de 27 ianuarie, iar ceasul primăriei bătea ora 10 fix. În Chișinău, un ger de-ți troienea creierii. În timp ce-mi plimbam soarta prin centrul capitalei, au auzit un chiuit strident venind din depărtare – mulțime la poarta Guvernului. Ziua bună cu-n protest începe!

Un „colhoz” de vreo 50-60 de persoane, cea mai mare parte din ei fiind trecuți de a 3-a tinerețe... manifestau. Fiindu-mi înghețat nasul, am decis să mi-l bag în oala altora.

Chiuitul” insuportabil se profila în fața mulțimii în persoana Maiei Laguta – Ioana D'Arc a noastră, Maica Teresa autohtonă, martira pensionarilor din RM... un Robin Hood cu „podoabe” femeiești!

Totul a decurs destul de organizat – Maia urla, iar mulțimea aproba. Protestatarii au declarat că sunt nemulțumiți de situația prețurilor instabile din țară, a sumelor mult prea mari pentru serviciile comunale și, nu în ultimul rând, și-au exprimat dezaprobarea asupra faptului că pensiile nu sunt mărite.

În timpul manifestației a răsunat de mai multe ori numele balaurului cu un cap și 2 identități, Vladimir Ulianov Len... Plahotniuc care, după părerea publicului, ar fi furat și s-ar fi îmbogățit din buzunarele oamenilor, dar nici noul guvern, în frunte cu Vlad Filat, nu a fost de neatins, fiind acuzat de faptul că nu întreprinde nimic pentru ameliorarea situației economice din Respublika Moldaviei.

Jan 24, 2011

Dacă e sinceritate - să fim sinceri! Replică lui Victor Gurău

Domnule Gurău, am văzut - am scris. Nu am încălcat niciun drept, dat fiind faptul că profilul Domniei vostre este unul public. Dacă asta a fost o informație personală, dorită să se țină ascuns, atunci nu trebuia decât să modificați parametrii de securitate. Rog să observați că nu eu am căutat pe profilul dumneavoastră pentru asta, dar, după cum ați văzut, era vorba despre o poză care deja circula pe net. Am postat pe blog, DA! mă fac vinovat doar de asta, știind că blogul meu nu face parte din lista celor des-vizualizate și mirarea mi-a fost și mai mare când mi-am văzut articolul preluat. 
Nu puteți nega faptul că ați comentat un pic inadecvat... și asta nu este numai părerea mea (după cum ați văzut bine și dumneavoastră). Vorbiți despre PR - da, primiți-o ca pe o publicitate. Doar lucrul dumneavoastră va arăta capacitățile dvs.
Rog să nu-mi ironizați numele, pentru că nu se merită - nu eu am fost catalizatorul acestor controverse, dar chiar comentariul dvs., până și poza am primit-o printr-o distribuire pe net.
Dar, după cum sunt sigur - nu dați ascultare unui "golănaș", care este un umil pion la servirea intereselor sociale.
Și eu vorbesc obscen, dar observați - nu-s persoană publică.

Activitatea pe net, prin rândurile utilizatorilor "simpli" presupune și o responsabilitate... și asta ați simțit recent.

Îmi cer iertare dacă v-am ofensat în vreun fel... dar până la urmă, nu cred că ar trebui, pentru că nu am fabricat faptele și, din câte îmi permite să înțeleg micile mele cunoștințe, asta se și numește "libera exprimare".

O zi bună în continuare, numai succes și... nimic personal pentru cele întâmplate! 

Mesajul de mai sus este o replică adusă notiței personale a lui Victor Gurău:

"

Un om cu chipul de ......... ştrengar!

Oficial, tuturor ce "m-au băgat în seamă" le sunt recunoscător.
Şi celor de la UNIMEDIA, şi celor de la JURNAL, şi celor de la APROPO!
Tuturor, care au avut "tăria de caracter" să mă facă cunoscut publicului larg.
Îndeosebi aduc sincere le mele mulţumiri domnului Alexandru Bîtcă pentru materialul dedicat umilei mele persoane. Cu ajutorul Domniei Sale am devenit mai cunoscut. Vă mulţumesc frumos pentru PR şi fiţi atenţi care nu cumva să mă faceţi mai cunoscut decît Muruianu!"

Victor Gurău cel rău de gură, în gura lumii! // FOTO

Nu o dată ne-am convins că „nobilimea” ar avea privilegii în ce privește un limbaj adecvat. Analistul politic, victor gurău (intenționat scriu cu inițiale mici), folosește din plin libertățile rețelei de socializare Facebook, clasându-se la nivelul tinerilor în pubertate, care din lipsa de argumente, preferă să-și intimideze „oponenții” printr-un limbaj obscen.

Deși e analist și ar trebui să analizeze prin prisma obiectivității, Gurău și-a permis luxul de a se lăsa un pic de prostul obicei profesional ce necesită competență, gândire și reținere (verbală) și a scuipat o frază ca la „poarta bordelului”.

Jan 20, 2011

Părerea mea? Consiliul de Presă caută nod în papură // VIDEO


ATENȚIE! PĂRERE ȘOCANTĂ! UN MATERIAL STRICT SUBIECTIV!

Astăzi, la 20 ianuarie, în cadrul Ședinței Consiliului de Presă, a fost pusă în discuție postarea unui material pe portalul de știri Jurnal.md, cu titlul: ATENȚIE! IMAGINI ȘOCANTE: Un politician și-a zburat creierii în direct”, în care a fost atașat un material video în care un politician din Pennsylvania își trage un glonț în cap în toiul unei conferințe de presă... mai multe detalii aici: crimetime.ro.

Consiliul spune că s-a încălcat codul deontologic, „imagini mai șocante decât într-un film de groază” a afirmat o doamnă și „prezentarea tehnicilor de suicid”, ceea ce, zic ei, este inadmisibil.

Jan 18, 2011

Chișinău vs. New York – îi „batem” pe americani

Nici Providența n-ar fi putut să ne modeleze mai cu iscusință decât occidentul. Generațiilor mai „verzi”, le este împlântat, de mici copii, virusul continentului apusean și ajung să fie obsedați de ideea că „toate drumurile duc în America”, care a devenit deja un brand arhipopular și tot ce crește în „grădina” de peste Atlantic, este mai verde (și nu mă refer la dolari).

E o întreagă scenă de luptă care se desfășoară pe „mapamondul” moralității noastre: între „în țară” și „peste hotare”.

Jan 17, 2011

Sunt urât și urât de toată lumea – în schimb, sunt sincer!

Fără răutate nu poate exista binele; fără ură nu poate exista iubite – paradoxuri cheptănate.


De câteva zile mă rotesc, ca un titirez, în jurul cuvântului „URĂ”. Cu voia vostră am să-mi exprim o părere. Bunătatea poate fi de 2 feluri: din suflet și impusă. Uneori simți că vrei să faci un bine, o donație, un ajutor și te simți împlinit de fapta ta; alteori, oamenii sunt obligați să facă un bine – așa le cere statutul și-l fac cu mandibula încleștată, fals. Pe când răul sau ura, invidia – sunt probabil cele mai sincere sentimente. Când faci un rău, îl faci fiindcă așa vrei, așa-ți vine la moment, nu te camuflezi (nu vorbesc de occidentala tendință de „bad boy”).

Jan 14, 2011

„Solidari întru Solitaire”: Cum avea să moară Moldova dacă nu acționam EU!

De ceva timp observ „fenomenul” muncii unei companii din capitală, care a devenit deja motiv de distracție între rândurile colegilor care, după ore bune de muncă, ies la balconul „zgârie-norului” SkyTower pentru a... se recrea la o cafea.

14 ianuarie: Ziua nașterii lui Dimitrie Bolintineanu

Alexandru Bîtcă pentru Jurnal.md

Cu 186 de ani în urmă, 1825, în a 14-a zi a lunii ianuarie s-a născut Dimitrie Bolintineanu: poet român, om politic, diplomat și nu în ultimul rând – participant la Revoluția de la 1848.

Jan 13, 2011

13 ianuarie: S-a născut exploratorul Vasco da Gama

Alexandru Bîtcă pentru Jurnal.md


Ziua de 13 ianuarie s-a dovedit a fi o dată fericită pentru Vasco da Gama, care s-a născut în acestă zi și pentru viitorul exploratorilor portughezi.

Vasco da Gama, primul conte de Vidigueira, se presupune că s-ar fi născut pe 13 ianuarie 1469 (unele documente afirmă că anul nașterii ar fi fost 1460). Vasco a fost un explorator portughez bucurându-se de un mare succes în perioada „Marilor descoperiri”, fiind și comandantul suprem al primei flote care a parcurs calea maritimă Europa-India, unde în anul 1524, pe un termen scurt, a fost numit guvernator al Indiei portugheze, cu titlul de Vicerege.

Jan 12, 2011

„Elizabeth Bathory” a Chișinăului – destrămarea legendei urbane

Alexandru Bîtcă pentru Jurnal.md

Deși mai puține la număr, Chișinăul se bucură și el de legendele sale urbane.

Printre tinerii orașului circulă legenda „Baronesei”, care te înspăimântă prin asemănarea sa cu sângeroasa contesă Elizabeth Bathory (1560-1614). Chiar dacă baroneasa noastră nu ucidea virgine și nu se scălda în sângele acestora și nu avea o trăsură care ar fi împlântat spaima în locuitorii Chișinăului, clădirea care îi aparținea a devenit un loc de „pelerinaj” pentru tinerii însetați de senzații tari.

Ca astăzi s-a născut americanul cu nume englez – Jack London

Alexandru Bîtcă pentru Jurnal.md

Mulți sunt cei care au citit cel puțin vestitul „Colț alb” de Jack London, dacă nu din curiozitate, atunci din cauza că i-a obligat programa școlară. Dar puțini sunt cei care-i cunosc copilăria controversată și care își are cel mai mare merit pentru succesul americanului cu nume englez.

Jan 10, 2011

Coco Chanel: Drumul spre numărul 5

Alexandru Bîtcă pentru Jurnal.md

Astăzi se împlinesc 40 de ani de la moartea celebrei Coco Chanel, cea mai aclamată creatoare de modă și parfum a secolului trecut. Ea a fost femeia ce i-a dar culoare și aromă unui oraș, dezordinea cărui contrasta puternic cu tendințele lumii mondene. Viața sa ar putea fi expusă în 5 părți; drumul spre numărul 5.

Jan 4, 2011

PublikaTV îl confundă pe Mozart cu Beethoven

Muzica lui Mozart sensibilizează infractorii... mai ales când marele compozitor cântă "Sonata Lunii" de Beethoven. Cel puțin asta am văzut în materialul celor de la PublikaTV. Știrea ne relatează faptul că "Pentru a reducere numărul furturilor, un mall din Noua Zeelandă a avut inedita idee de a difuza muzica compozitorului în galeriile comerciale. Poliţia locală a confirmat faptul că muzica lui Mozart a condus la crearea unui mediu mai sigur în centrul comercial." și pentru a aduce spre cunoștința publicului larg cine este Mozart și ce-a compus la viața sa, PublikaTV au pus pe micile ecrane poza lui Beethoven și inconfundabila Sonată a Lunii. Dezinformare prin "informare"! A cui să fie vina? Marele Mozart se răsucește în mormânt în neliniștea nedreptății! Rușinică... Jan 3, 2011

Panoul PublikaTV: „Toate femeile în afară de mama îs curve” // FOTO

Suntem la jumătatea drumului în maratonul sărbătorilor de iarnă. Așadar, mai avem timp să ne bucurăm de atmosfera festivă din centrul capitalei și, de ce nu, să facem fotografii la bradul de Crăciun din centrul orașului – așa ne îndeamnă „tradiția”.